måndag 30 november 2009

Svin-dlande fakta?

Grisar har det trångt. Grisar dör, svullnar upp och blir sen tuggade på av sina stikompisar. Fakta likt den kan väl ändå inte komma som en braknyhet? Det var med största sannolikhet ungefär precis så för både två och tio år sen. Med det inte sagt att det inte är bra att bli upplyst och medveten om vad man äter och varför. Men bli inte så förvånad. Särskilt inte över varför köttet kan säljas ganska billigt mellan varven. Torka tårarna och ta en tur till en gårdsbutik istället, där kan du säkert t.o.m få välja vilken gris som ska bli din kotlett. (Japp, du kan kalla mig beskäftig. Det gör inget.)
Ryssland är tydligen inte jättesugna på svensk kotlett efter en inspektion gjord i somras hos svenska köttleverantörer, då åtta av dessa fått sina exporttillstånd tillfälligt indragna och en för all framtid. Jag ändå har svårt att tro att köttkonsumenterna i detta upplysta pålästa och fördomsfria land, Sverige alltså, skulle kasta sig handlöst över en bit prima rysk fläskfilé i kyldisken. Men svenskt kött däremot - det är fina grejer!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar