söndag 7 oktober 2012

What a mäss.

För sådär sex veckor sen började jag läsa loss till Sommelier. Det tycker jag är en bra idé trots att det fortfarande är med en viss skräckblandad förtjusning. Jag längtar tills det kommer att kännas helt självklart och att druvorna sitter som ett smäck, och jag med van ton kan rekommendera en bombastisk ekfatslagrad smörig Chardonnay eller en rar Pinot Noir. Och veta varför jag säger vad. Och även kunna förklara precis varför det är så darn smarrigt med bubbel till semla. För det är det. Men anyhow så har jag i helgerna två jobbat i något så flott som en Champagnebar på Stockholm Beer & Whisky Festival. En mässa med öl och andra drycker en masse alltså. Med nervösa steg klev jag och några av mina rara klasskamrater in i baren förra fredagen, och ville faktiskt först helst backa ut och och diskret försvinna därifrån. Men det var ju inte ett alternativ varför vi istället fick ta bubblet vid hornen och gilla det nya läget. Och hoppla vad trevligt det var! Jag insåg också ganska kvickt att detdär med att undvika att öppna Champagneflarror inför publik inte heller var sådär jättehållbart... "Eeeh, är det oki doki att du öppnar din flaska själv?" Nej, det hade ju inte funkat faktiskt. Så det var bara att poppa loss med lycklig min och ett fast grepp. Så nu två helger senare sitter jag här med lite träningsvärk och lite mer kunskap om bubblor. Neat. Att jobba på mässa alltså, jag gillart. Mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar