För sådär sex veckor sen började jag läsa loss till Sommelier. Det
tycker jag är en bra idé trots att det fortfarande är med en viss
skräckblandad förtjusning. Jag längtar tills det kommer att kännas helt
självklart och att druvorna sitter som ett smäck, och jag med van ton
kan rekommendera en bombastisk ekfatslagrad smörig Chardonnay eller en
rar Pinot Noir. Och veta varför jag säger vad. Och även kunna förklara precis varför
det är så darn smarrigt med bubbel till semla. För det är det. Men
anyhow så har jag i helgerna två jobbat i något så flott som en
Champagnebar på Stockholm Beer & Whisky Festival. En mässa med öl
och andra drycker en masse alltså. Med nervösa steg klev jag och några
av mina rara klasskamrater in i baren förra fredagen, och ville faktiskt
först helst backa ut och och diskret försvinna därifrån. Men det var ju
inte ett alternativ varför vi istället fick ta bubblet vid hornen och
gilla det nya läget. Och hoppla vad trevligt det var! Jag insåg också
ganska kvickt att detdär med att undvika att öppna Champagneflarror
inför publik inte heller var sådär jättehållbart... "Eeeh, är det oki
doki att du öppnar din flaska själv?" Nej, det hade ju inte funkat
faktiskt. Så det var bara att poppa loss med lycklig min och ett fast
grepp. Så nu två helger senare sitter jag här med lite träningsvärk och
lite mer kunskap om bubblor. Neat. Att jobba på mässa alltså, jag
gillart. Mycket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar